Waterbehandeling zwembad met chloor: bijzonder efficiënt.

Waterbehandelingssystemen met chloor zijn verkrijgbaar in 2 varianten:

  • manueel: u houdt het chloorniveau op peil door de manuele toevoeging van chloorkorrels of chloortabletten in het filtersysteem.
  • automatisch: met behulp van een chlorinator worden de chloorwaarden elektronisch gemeten en ingesteld.

Chemische chloor is nog steeds efficiënt en veilig genoeg om ook de openbare zwembaden in ons land te ontsmetten. Houd er echter rekening mee dat de chloorgassen bij gevoelige personen ogen, slijmvliezen, luchtwegen en huid kunnen irriteren. Wij verkiezen De Watersens toestellen. Betrouwbaar en voorzien van voldoende parameters om overchlorering te voorkomen.

Een alternatieve mogelijkheid is het gebruik van niet-chemische chloor gewonnen uit zout, d.m.v. zoutelektrolyse. Deze chloorvariant heeft géén irriterende nadelen. Wilt u chloor aanmaken d.m.v. zoutelektrolyse? Dan aarden we het zwembadwater en bestaan de metalen onderdelen best uit inoxlegering L-316. We raden de Hayward Aquarite Flo Advanced Low Salt toestellen aan. Uitgerust met de redox- en pH-module en de helft minder zout  zijn deze zoutelektrolyse apparaten handig en veilig in gebruik.

Gezondheidsrisico’s op lange termijn bij het gebruik van chloor in privézwembaden zijn moeilijk te beoordelen. Dat chloor schadelijk is voor het milieu staat wel vast.

Vraag meteen uw gratis offerte aan bij ’t Badhuis!