Carropools zwembaden worden in België gemaakt en bestaan hoofdzakelijk uit het recent toegepaste en gebruiksvriendelijke kunststof materiaal polypropyleen (PP). Het werd reeds in de jaren 50 van vorige eeuw ontwikkeld en veelvuldig toegepast in de industrie. PP is uitermate resistent tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. Bovendien antibacterieel, huid- en onderhoudsvriendelijk en bijzonder duurzaam.

De zorgvuldig gekozen 10 mm panelen (voor wanden en bodem!) van de beste industriële kwaliteit polypropyleen copolymeer (PPC) worden geproduceerd door de vermaarde Duitse kunststoffenfabrikant Röchling. Ze zijn in de massa gekleurd en UV-bestendig. Het probleem van rotting of osmose kan, in  tegenstelling tot polyester/vinylester kuipen, door de hoge densiteit van de moleculen nooit optreden bij PPC.

hetbadhuis-carropools-natural5

Een Carropool is, dankzij de loodrechte muren en 90° hoeken met een optisch afwezige radius, een bijzonder strak zwembad, uitermate geschikt bij de moderne woningbouw. Optimaal en exclusief te personaliseren omdat men, zonder extra kosten voor maatwerk, vormen en afmetingen vrij kan kiezen. PP is namelijk uitermate flexibel in bewerking en toch bijzonder sterk. Taaier dan polyethyleen (PE) wegens een hogere weerstand tegen puntbelasting, agressieve chemische stoffen en ‘breken’ bij hoge drukkrachten.

Een Carropool noemen we een bouwkundig zwembad omdat de kuip altijd geplaatst wordt op een gewapende chape of betonplaat en omgeven met mager-, schuim of stortbeton en extra wapeningsnetten indien de omstandigheden dit vereisen. Tel daarbij de verticale ribben, de stalen ringbalk en dz steigerbuis geïntegreerd in de wanden en u vindt nergens een sterkere bouwkundige kuip op de zwembadmarkt.

hetbadhuis-carropools-natural6

De Carroskimmers worden eveneens uit PPC gemaakt en vastgelast aan het bad. Voordelen: geen zichtbare dichtingen, schroeven en profielen. De geïntegreerde skimmer is veel sterker, valt niet op, oogt mooier en creëert, mede dankzij de aangepaste randstenen en spoilerhoekjes, een ongeëvenaard hoog waterniveau. Ook een ‘Infinity’ (het water verdwijnt in de achtergrond) en een volledig overloopzwembad behoren tot de mogelijkheden. Carropools kuipen met de maximum binnenmaten 20 x 5,4 en 25 x 4,2 x 1,5 m worden als monoblock (zie rubriek Monopool zwembaden) aangeboden als de lokale omstandigheden dat toelaten. Grotere baden worden geassembleerd op locatie van de eindklant. Uiteraard kunnen alle gekende afdekkingen op de kuip geïntegreerd worden.  De recente lichting kunststofbaden heeft op zeer korte tijd het marktaandeel van de traditionele zwembaden op basis van betonnen structuren flink doen krimpen. Carropools overstijgt de kwalitatieve en esthetische vergelijking met alle gekende superieure merken opgebouwd met polyester, vinylester en epoxy en behaalt bijgevolg een topscore wat betreft prijs-kwaliteitverhouding.

Neem alvast een kijkje bij de www.carropools.com.