Kwaliteit, comfort en esthetiek hebben een prijs.

tBadhuis RealisatieZwembaden vind je in vele types , vormen, maten materialen en afwerkingen. Dat geldt ook zo voor de prijzen. Hoe hoger de prijs, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de ‘esthetische waarde’. Althans, dat zou zo moeten zijn.

Over esthetiek kan je oeverloos discussiëren, over kwaliteit niet. Niet iedereen hanteert de hoogste kwaliteitsstandaard, en dat hoeft ook niet. De prijs-kwaliteitsverhouding moet wel altijd kloppen.

Goedkoop is op termijn vaak een slechte keuze, wat de verkoopsargumenten ook zijn. Extreem prijzig kan wel kwalitatief hoogstaand zijn, maar of dat de kostprijs verantwoordt, is een andere vraag.

tBadhuis RealisatieJe kan de zwembadenmarkt vergelijken met de automarkt. Iedereen wil graag een Mercedes voor de prijs van een Seat (wat niet wil zeggen dat dit slechte auto’s zijn), maar de meeste mensen beseffen dat dit niet kan. In de wereld van de zwembaden echter is het als leek zeer moeilijk om de kwaliteitsverschillen in het aanbod te onderscheiden.

Je kan uiteraard met vergelijkende lijstjes werken, maar weinig zwembadbouwers werken op dezelfde wijze en met exact dezelfde materialen. Bij zeer goedkope aanbiedingen moet je vooral goed toekijken tijdens de werkzaamheden. Men levert en doet niet altijd wat men beloofd heeft. Soms worden ‘per ongeluk’ noodzakelijke onderdelen en werkzaamheden niet vermeld in de offerte, wat een onverwachte meerkost betekent. Helaas heb je dan reeds een handtekening gezet en ben je met handen en voeten gebonden.

tBadhuis RealisatieFoto’s van realisaties, forums met getuigenissen en referenties opgegeven door de zwembadbouwer zelf zijn niet 100% betrouwbaar. Als toekomstig zwembadbezitter kun je best via mond-tot- mondreclame een selectie maken. Vraag om met ‘gekende’ materialen en toebehoren een offerte te maken. Stel ook vragen naar de servicekosten na de plaatsing van het zwembad.

Hoewel het moeilijk is om richtprijzen op te geven, toch een poging voor een zwembad van gemiddelde grootte. De BTW en de grondwerken, sterk afhankelijk van de locatie, zijn niet in de kostprijs begrepen:

  • 15.000 euro: levering zwembadmateriaal en toebehoren voor de zelfbouwer, verwarming, randstenen, afdekking en plaatsing gewapende 1,5 mm folie inbegrepen. De bouwmaterialen zijn niet inbegrepen.
  • 25.000 euro: plaatsing van een prefab zwembad, staalwand ovaal, Gardipool. Bovenstaande uitrusting met ongewapende 0,75 mm folie inbegrepen.
  • 35.000 euro: plaatsing van een betonnen gemetseld of polystyreen bouwstenen zwembad met uitrusting zoals voorzien bij de zelfbouwer.
  • 50.000 euro: plaatsing van een kunststof zwembad Carropool of een goede polyester kuip met uitrusting zoals hiervoor.
  • 65.000 euro: plaatsing van overloopzwembaden met buffertank volledig uitgerust.
  • 75.000 euro: plaatsing van een stortbetonnen volledig waterdichte kuip bekleed met mozaïek of tegels, inclusief uitrusting.

Wenst u als afdekking een automatisch ingebouwd rolluik van goede kwaliteit? Reken dan 10.000 euro bovenop de vermelde prijs.

Graag een offerte op maat? Contacteer ons!