Carropools zwembaden worden in België gemaakt en bestaan hoofdzakelijk uit het recent toegepaste en gebruiksvriendelijke kunststof materiaal polypropyleen (PP). Het werd reeds in de jaren 50 van vorige eeuw ontwikkeld en veelvuldig toegepast in de industrie. PP is uitermate resistent tegen chemische oplosmiddelen, basen en zuren. Bovendien antibacterieel, huid- en onderhoudsvriendelijk en bijzonder duurzaam.

De zorgvuldig gekozen panelen van de beste industriële kwaliteit polypropyleen copolymeer (PPC) worden geproduceerd door de vermaarde Duitse kunststoffenfabrikant Röchling. Ze zijn in de massa gekleurd en UV-bestendig. Het probleem van rotting of osmose kan, in  tegenstelling tot polyester/vinylester kuipen, door de hoge densiteit nooit optreden bij PPC.

 

Een Carropool is, dankzij de loodrechte muren en 90° hoeken met een optisch afwezige radius, een bijzonder strak zwembad, uitermate geschikt bij de moderne woningbouw. Optimaal en exclusief te personaliseren omdat men, zonder extra kosten voor maatwerk, vormen en afmetingen vrij kan kiezen. PP is namelijk uitermate flexibel in bewerking en toch bijzonder sterk. Taaier dan polyethyleen (PE) wegens een hogere weerstand tegen puntbelasting, agressieve chemische stoffen en ‘breken’ bij veelvuldig heen en weer bewegen.

Een Carropool is een bouwkundige monopool omdat de kuip geplaatst wordt op een gewapende chape of betonplaat en omgeven met mager-, schuim of stortbeton en extra wapeningsnetten indien de omstandigheden dit vereisen. Tel daarbij de verticale ribben, de stalen ringbalk en steigerbuis geïntegreerd in de kuip zelf en u vindt nergens een sterkere bouwkundige kuip op de zwembadmarkt.

hetbadhuis-carropools-natural8

De Carroskimmers worden eveneens uit PPC gemaakt en vastgelast aan het bad. Voordelen: geen zichtbare dichtingen, schroeven en profielen. De geïntegreerde skimmer is scheur- en vorstbestendig, valt niet op, oogt mooier en creëert, mede dankzij aangepaste randstenen en spoilerhoekjes, een ongeëvenaard hoog waterniveau. Ook een “Infinity” (het water verdwijnt in de achtergrond) en een volledig overloopzwembad behoort tot de mogelijkheden. Carropools kuipen met de maximum binnenmaten 20 x 5,4 en 25 x 4,2 x 1,5 m worden als monoblock (zie rubriek Monoblock zwembaden) aangeboden als de lokale omstandigheden dat toelaten. Grotere baden worden geassembleerd op locatie van de eindklant. Uiteraard kunnen alle gekende afdekkingen in de kuip geïntegreerd worden.  De recente lichting kunststofbaden heeft op zeer korte tijd het marktaandeel van de traditionele monopools op basis van polyesterharsen flink doen krimpen. Carropools overstijgt de kwalitatieve vergelijking met de gekende superieure merken op basis van vinylester en epoxy en behaalt bijgevolg een topscore wat betreft prijs-kwaliteitverhouding.

Neem alvast een kijkje bij de Belgische fabrikant www.carropools.com.