Een zomerafdekking voor uw zwembad: bij ’t Badhuis de ruimste keuze.

tBadhuis ZomerafdekkingenEen zomerafdekking drijft op het zwembadwater. Dat betekent dat er nog vuilresten of bladeren in het water kunnen belanden langs de zijkanten. Om het vuil van de afdekking te verwijderen kiest u voor de oprolinstallatie aan de skimmerzijde in combinatie met een diep schepnet.

In de winterperiode bergt u de zomerafdekking best op. Zo vermijdt u slijtage aan het materiaal én creëert u ruimte voor uw vuilwerende winterafdekking.

Voor welke zomerafdekkingen kunt u bij ’t Badhuis terecht?

Noppenfolie

tBadhuis ZomerafdekkingenDeze budgetvriendelijke, minst veilige afdekking is verkrijgbaar in vele vormen en maten. Voor een goede isolatiewaarde kiest u minimaal 400 micron.
Hoe donkerder de kleur, hoe beperkter de algengroei in het water. Een zilveren of goudkleurige onderlaag spiegelt de warmte terug in het zwembad. Gevolg: 15 tot 20 % warmtewinst.
Een noppenfolie is makkelijk te verwijderen en op te bergen.

Geobubble noppenfolie

Dit zeil drijft ook op het water, is sterker dan de gewone noppenfolie, maar ook duurder. De Geobubble kan door stevigheid ook als winterafdekking worden gebruikt, maar daar zijn we geen voorstander van. Investeer ook in een degelijke winterafdekking: veiliger en veel properder.

Schuimafdekking

tBadhuis ZomerafdekkingenDit thermische deken bestaat uit een ‘stijve’ polyethyleen-mousse van 5 millimeter dik. Het laat geen zonnewarmte door in het water. Samen met de egale kleur en vormgeving wordt de schuimafdekking vaak gekozen om condensatie en warmteverlies te beperken bij een binnenzwembad. De veiligheid is vergelijkbaar met een noppenfolie.

Zwembadrolluik

tBadhuis ZomerafdekkingenEen zwembadrolluik is het neusje van de zalm onder de zomerafdekkingen. Dit systeem garandeert u de beste warmte-isolatie. Bovendien kunt u kiezen voor solarlamellen, die de zonnewarmte rechtstreeks omzetten in warmte voor het zwembadwater: een aanzienlijke kostenbesparing!

Zwembadrolluiken worden meestal geautomatiseerd. Bijzonder comfortabel – maar ook duurder. Deze automatisatie brengt heel wat voordelen met zich mee:

  • vermindert warmteverlies tijdens de zwemdagen
  • tijdsbesparing
  • handenvrije bediening met drukknop of afstandsbediening
  • snel en efficiënt gebruik

Zwembadrolluiken zijn aanzienlijk veiliger dan een noppenfolie. U kiest zelf hoe u het systeem wenst te monteren. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kiest u voor een opbouwrolluik? Dan wordt een constructie op de breedtezijde van het zwembad geplaatst, al dan niet met een kast van hout of kunststof. Of prefereert u een inbouwrolluik? Dan wordt het zicht in de tuin niet belemmerd, geen ruimteverlies én geniet u mogelijk van een zelfreinigende functie.

Meer weten of een gratis offerte aanvragen? Contacteer ons nu!